Útfelújítás a Budai Várban

iho/közút   ·   2012.04.18. 12:06

Áprilisban megkezdődik a Budai Vár területén a régi, tönkrement útburkolat cseréje. Az eddigi nagykockakövet a Vár hangulatához illeszkedő, de a közlekedési viszonyoknak jobban ellenálló, sokkal simább felületű kockakő burkolatra cserélik ki. Az útpálya felújításával párhuzamosan az önkormányzat beruházásában elvégzik a járdák megújítását is – hirdeti honlapján a Budavári Önkormányzat. A beruházást a Penta Kft. végzi.

Az úttest felújítása fővárosi, míg a járdák felújítása önkormányzati beruházásban készül el, több ütemben. A munkálatokat április 23-án kezdik el az Országház utcában. A tervek szerint augusztus végére megújul az autóbuszok közlekedési útvonala és a járda is.

Első ütemben az Országház utcát újítják fel, várhatóan április 23-tól május 15-ig. Az utcát teljes hosszában, a Szentháromság tértől a Kapisztrán térig lezárják. A csatlakozó utcák – Fortuna köz, Kard utca – zsákutcák lesznek a Fortuna utca felől. Ezzel egy időben a Fortuna utcát kétirányúsítják, az autóbuszok és az engedéllyel rendelkező járművek mindkét irányban ezen az útvonalon közlekedhetnek majd. Az útpályán mindkét irányban tilos lesz a megállás, várakozás, parkolás.

Kapcsolódó hírek