Ütközés az autópályán: Cessna kontra kisteherautók

iho   ·   2014.06.30. 14:30
cim

Kisteherautókkal ütközött egy Cessna az Egyesült Államokban, Arlington városa közelében, két autrópálya kereszteződésénél.

(fotók: Arlington Police, Facebook)

A gép motorja transzparensvontatás közben meghibásodott, a Cessna gyorsan vesztett a magasságából, a bannert közben a pilóta eldobta, majd simán leszállt a lehajtók közti füves sávra, amit egy arra haladó járművezető meg is örökített.

A pilóta azonban a gépet nem tudta a füves területen megállítani, és rácsúszott az egyik lehajtóra, ahol először egy fekete pick-uppal ütközött, amelynek szélvédőjét a vízszintes vezérsíkja, más információk szerint a farokkerék törte be, a vezetőt könnyű sérülésekkel szállították kórházba. A légifelvételen ez a kocsi a kép előterében, alul látszik.

Már a megállt a gép a szalagkorlátnál, amikor egy másik, piros pick-up viszont belehajtott és gyakorlatilag kettétörte a gép törzsét.

Az FAA közleménye szerint a pilóta, aki csakúgy, mint a kisteherautók többi utasa, sérülés nélkül úszta meg a balesetet, az irányításnak azt jelentette a kényszerleszállás előtt, hogy elment az olajnyomása. A hatóság vizsgálja az eset körülményeit.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek