Vadátjáró építése miatt lezárják a 21-es főutat két hétvégén Tarnál

MTI/iho   ·   2018.07.13. 10:47

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. pénteken az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint július 13-án 22 órától várhatóan vasárnap 22 óráig, valamint a következő hétvégén a főúttal párhuzamos 21167-os jelű úton lehet majd közlekedni a két település között. A szakaszon útszűkületre kell számítani, de a folyamatos forgalom biztosítva lesz.

Folytatódnak a 21-es főút építési munkái is: Bátonyterenyén a téglagyári és a Jászai Mari úti csomópontokat alakítják ki. Bátonyterenye külterületén a főúti híd építése miatt június végén átterelték a forgalmat a Bükk-völgyi-patak feletti új hídra és az elkészült terelőútra, amin negyven kilométer per órás sebességkorlátozás van érvényben előreláthatóan október végéig. Ezzel párhuzamosan a Nagybátonyi bekötőút (Béke utca)–Bükk-völgyi-patak között a forgalmat az elkészült bal pályára terelik. Várhatóan július 16-tól szeptember végéig a Lidl megközelítésére szolgáló járdát lezárják, a gyalogosok a Kodály Zoltán úton haladhatnak majd. Utat és gyalogos-aluljárót építenek a sámsonházi bekötőút mellett, a mátraverebélyi csomópont előtt rézsűkészítéssel párhuzamosan töltést emelnek.

A 21-es főutat öt szakaszon, összesen 26,1 kilométer hosszúságban építik át kétszer két sávossá. A kivitelezés az ütemterv szerint halad, így várhatóan 2019 tavaszán fejeződhetnek be a munkálatok Nógrád megyében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek