Vadnyugati vonatrablás Franciaországban

iho/vasút   ·   2011.07.08. 17:21
Húsz álarcos fegyveres bevásárlókocsikkal és fémgerendákkal eltorlaszolta a vasúti síneket Marseille északi részén, hogy így megállásra kényszerítsenek egy gyorsvonatot, amelyet egy tehervonat követett.

Az úttorlaszba este tíz óra körül futott bele a gyors, amelynek mozdonya olyan súlyosan sérült, hogy a nyílt pályán fekve maradt. A forgalomirányítók a tehervonatot is megállították. A banditák pedig ekkor léptek akcióba: kinyitották a vagonokat és minden ott talált árut elvittek. Mire a rendőrség kiérkezett a helyszínre, a támadók a lopott zsákmánnyal együtt elmenekültek.

A helyi rendőrség szakszervezeti vezetője szerint, hasonló esetre már nagyon régen nem volt példa Marseillben. Véleménye szerint moggondolatlan helyi fiatalok hajtották végre a támadást, akik nem mérték fel, hogy milyen súlyos következményekkel járhatott volna a gyorsvonat kisiklatása. A látványos támadásban a személyvonaton senki nem sérült meg, de az utasoknak le kellett szállniuk, s ötszáz métert kellett gyalogolniuk a következő vasúti átjáróig, ahonnan taxikkal szállították őket tovább. Az érintett vasúti szakaszon a teherforgalom mintegy háromórás késést szenvedett, de az incidens a személyszállításra nem volt hatással. A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőket.

Kapcsolódó hírek