Vágányátépítés és -szabályozás Balatonfenyvesen

Joó Ferenc   ·   2019.05.15. 12:00
fenyves-epul-400

A vágányzári híradásainkból is tudható, hogy folytatódik a balatonfenyvesi kisvasút vonalának felújítása. Imremajorig épül át a felépítmény, május 31-éig vonatpótló busszal kell emiatt utazni a teljes vonalon. A pályamunkák a balatonfenyvesi végállomáson és környezetében már finisben vannak, szerephez jutott a jászkiséri 8922 001-es is, korábbi nevén KV-01.

Ez a felújítás még nem a csisztai szárnyvonal hőn áhított újjáépítése, amire nemrégiben 650 millió forintot nyertek a helyi önkormányzatok, ennek közbeszereztetéséről még nem láttunk információkat. Csiszta gyógyfürdő környéke amúgy nagyon fejlődik, a buzsáki önkományzat 440 millió forintból építi Csisztapusztán a Berek Látógatóközpontot és kerékpárút is létesül a Balaton irányából. Ha Csisztapusztára egyelőre nem is, de Somogyszentpálra már felújított vágányokon utazhatunk június elsejétől.

Újonnan fektetett vágányok a fenvyesi végállomáson. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: a szerző)

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek