Váltótörés, vonatpótlás a GYSEV vonalán

iho/vasút   ·   2012.01.16. 10:10

Váltótörés miatt várhatóan szerdáig vonatpótló buszok szállítják az utasokat Sopron és Nagycenk között. A harkai 1-es számú váltóban egy speciális sín szombatról vasárnapra virradó éjszaka eltört. A javítására nincs lehetőség, ezért a vasúttársaság újat rendelt. Ennek beszerelése szerdán várható; addig vonatpótló buszokkal szállítja az utasokat a GYSEV – hangzik a vasúttársaság közleménye.

Az átszállás miatt a Szombathely felől Sopronba érkező utasok 7-10 perces késésekre számíthatnak. A Sopronból Szombathelyre indulóknak nem kell hosszabb menetidőre készülni, mert a vonatok Nagycenktől Szombathelyig behozzák a késést, így menetrend szerint érkeznek a vasi megyeszékhelyre.

A vonatpótló buszok a viszonylag nagy távolság miatt Kópházán nem mennek ki a vasútállomásig, hanem a faluban, közvetlenül a 84-es főút mellett állnak meg.

A GYSEV szakemberei addig is megpróbálják a váltót átmenetileg üzembe helyezni, amíg a javításhoz szükséges alkatrész megérkezik. Amennyiben ez sikerül, akkor már hétfő estétől megindulhat a vonatforgalom Sopron és Nagycenk között – hangzik a közlemény.

Kapcsolódó hírek