Változik a forgalmi rend a Baross téren

iho   ·   2013.05.10. 09:15

Május 11-étől, szombattól várhatóan július elejéig megváltozik a belváros felé tartó autóbuszok forgalmi rendje a Baross téren, áthelyezik a 7-es autóbuszcsalád megállóhelyét is. A Kerepesi útról a belváros felé tartó közúti forgalom haladása is megváltozik – olvasható a BKK honlapján.

A belváros felé tartó forgalom előtt megnyitják a Baross tér északi oldalán, a Thököly útról a Rákóczi út felé tartó útpályát. Emiatt módosul a tér forgalmi rendje: a Kerepesi út felől érkező járművek a pályaudvar előtti szakaszon elhaladva balra fordulva érik el az új útszakaszt.

A Thököly útra továbbra is csak a taxik, a tömegközlekedési járművek és az építési forgalom hajthat be. A Kerepesi úton a Hungária körút felé tartó forgalom rendje nem változik, azonban a sávok vonalvezetése új lesz, ezért a BKK arra kéri az autósokat, hogy ne megszokásból vezessenek! A Kerepesi út felől a Fiumei út továbbra is a Kerepesi út – balra Lóvásár utca – jobbra Mosonyi utca – balra Festetics utca – balra Fiumei út útvonalon érhető el.

A forgalmi rend megváltozása miatt áthelyezik az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 173-as, a 173E, a 178-as, a 907-es és a 973-as jelzésű, a Blaha Lujza tér felé tartó autóbuszok megállóhelyét. Az új megállóhelyet a Thököly úton, a Nefelejcs és a Bethlen Gábor utcai szakaszon, az Arzenál Áruház előtti részen jelölték ki. A Keleti pályaudvar felől érkező utasok biztonságos közlekedését gyalogos-átkelőhely segíti a Bethlen Gábor utca torkolata közelében.

(forrás: BKK)

Kapcsolódó hírek