Változik a parkolás Győrben

iho/közút   ·   2011.12.31. 11:47

Változik a parkolás rendje január elsejétől Győrben. A belváros területén található négy díjövezetből kettő lesz – írja a Kisalföld.hu. Ezzel megszűnik az övezetek sűrű váltakozása, nagyobb, homogén területek jönnek létre, amelyeket a belváros központi magját körülvevő fő közlekedési utak határolnak el egymástól. A fizetőparkoló-hálózatot a belvárostól nyugatra lévő területekre is kiterjesztik.

A parkolási díjak több helyen drágulnak a városban. December 31-ig a centrális övezetben 400 forintba, az I. övezetben 200 forintba került a parkolás óránként. A jövő évtől kialakított I. számú díjövezetben mindenhol 400 forint lesz az óránkénti tarifa. A II. övezetben az eddigi 100 helyett 200 forintot kell fizetni, a III. övezetben pedig 80 helyett 100 forintot óránként.

Változás, hogy csütörtökönként este hat óra helyett csak délután négyig kötelező parkolójegyet váltani. A belvárosi üzletek így a hosszabbított nyitva tartás és a díjmentes parkolás miatt versenyképesebbé válhatnak a bevásárlóközpontokkal szemben. A III. díjövezetbe sorolt helyeken szombatonként ingyenes lesz a parkolás.

Kapcsolódó hírek