Változó hatáskörök az autópálya-kezelésben

MTI/iho   ·   2013.10.14. 18:07

A Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter által kezdeményezett változtatás 2013. november 1-jétől minden, az útkezeléssel kapcsolatos feladatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-re ruház át, az Állami Autópáyla Kezelő Zrt.-nél csak a használatarányos útdíj beszedése és kezelése marad. Fónagy János államtitkár véleménye szerint az összesen 93 üzemmérnökség felének a tevékenysége megszüntethető, ezzel komoly megtakarítást érhetnek el – tizenkét mérnökség felszámolása évi mintegy félmilliárd forinttal többet hagy a kasszában.

A törvénymódosítás hatálya egyelőre nem vonatkozik a koncesszióban épült M5-ös és M6-os autópályákra.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.