Van fogalma arról, mennyit vonatozott össze 2015-ben a MÁV-nak?

MTI/iho   ·   2016.10.19. 07:15
bzmot214_ketegyhaza0

Hetvenkétmilliárd: a MÁV bevételei tavaly meghaladták a kilencvenmilliárd forintot, de ennek nyolcvan százaléka a személyszállításból folyt be, mindössze húsz százaléka származott árufuvarozásból.

– Erősíteni kell a MÁV versenyképességét az árufuvarozásban. A MÁV célja, hogy minél kevesebb állami költségtérítésre szoruljon a közszolgáltatási tevékenysége során – mondta Dávid Ilona, a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója a Nemzeti közlekedési napokon Debrecenben.

Dávid Ilona beszélt arról is, hogy a vasúttársaság szeretne sokkal markánsabban részt venni Budapest közlekedési életében. Ennek érdekében többek között a fővárosi pályaudvarok fejlesztésére és a MÁV intermodális szerepének erősítésére is szükség van.

Az elnök-vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy a HÉV üzletág kiválik a BKV-ból, és a társaságot a fővárostól átveszi az állam, amely az üzemeltetést átadja a MÁV-csoportnak. Hangsúlyozta: a MÁV felkészült az új feladatra, fontos, hogy az átállás zökkenőmentes legyen, abból az utasok és a dolgozók ne érzékeljenek semmit.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek