Van itt minden...

Vörös Attila   ·   2015.01.15. 18:45
BBkata

Van munkanapokon négy vonat, amely Szolnok és Nagykáta felől a szokásos Keleti pályaudvar helyett a Százlábú híd átépítése miatt Kelenföldre közlekedik. Vissza már hat járat indul, így két szerelvénymenetet is beiktattak Nagykáta és Kelenföld közé.

Dupla Flirt Nagykátáról, bónuszként a 802-es pécsi IC photobombingja<br>(képek: Vörös Attila)

Hogy az utasok az új végállomásnak mennyire örülnek, azt nehéz megmondani, valakinek biztos jobb Kelenföld, más meg rosszabbul járt. Ez van, ha egyszer muszáj a Keletit tehermentesíteni, akkor muszáj. Kőbánya felsőn akár át is lehet szállni egy keletis vonatra, de a 37-es villamossal is egész gyorsan be lehet érni a Blaha Lujza térre. Ferencváros sincs olyan rossz helyen, már ha valakinek épp arrafelé lenne dolga. A terelt vonatok ugyanis itt is megállnak, így jelenleg háromféle vonattal is átutazhatunk Ferencvárosból Kelenföldre.

Papagáj klasszikus kocsikkal, az első egység egy 300-as BDt vezérlőkocsi...

Az összeállítások is megérnek egy misét. A vonatokat stílszerűen háromféle szerelvénnyel adják ki. Van kettő, amely posta Bhv-kkal és klasszik Szilivel jár, van egy másik, amely Papagájjal és klasszik Bhv-kocsikkal (a logikát mi sem értjük) és van egy Flirtökből kiadott szerelvény is. Ráadásul a változtatás jogát fenntartják, talán hajnalban Szolnokon dől el, hogy épp mit tudnak küldeni. A három vonat a csúcsidőn kívül egész nap Kelenföldön áll, kivéve a Flirtök, mert azok bemennek a Délibe „szerelni”.

És a posta-Bhv-k a régi Szilivel

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek