Városszépítő festmények a MÁV-nál

iho/vasút   ·   2012.05.30. 09:38

Új, festményszerű arculatot kapott a kelenföldi vasúti gyalogos aluljáró nyugati bejárati fala a MÁV Zrt. és a Színes Város Csoport közötti partnerség keretében. A közeli Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium diákjai két héten keresztül készítették az alkotást. Az összefogásból a MÁV dolgozói is kivették a részüket: festéssel és fűnyírással segítették a munkát. A vasúttársaság más vasútállomásokon is tervez hasonló együttműködést – közölte az ihóval a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

A 160 négyzetméteren megújult fal 2012. május 26-i avatásán dr. Hoffmann Tamás, Budapest XI. kerületének polgármestere méltatta a diákok kezdeményezését, az általuk végzett városszépítő-vasútszépítő munkát. Szarka László, a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója kifejtette, hogy az együttműködés hozadéka a vasúti területek utasvonzásának erősítése, annak rendezettebbé tételén és vizualitásának erősítésén keresztül. Az együttműködés továbbá teret és kibontakozási lehetőséget kínál a pedagógiai programban részt vevő tehetséges diákok számára.

Az ünnepségen Tóth Sándorné, a Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium igazgatója és Fazekas Bálint, a Pillangóhatás Program szakmai koordinátora is beszédet mondott.

A MÁV Zrt. és a Színes Város Mozgalom közötti együttműködés keretében kapott új arculatot a kelenföldi vasúti gyalogos-aluljáró bejárati fala. A mintegy két hete megkezdett munkában önkéntes diákok ragadtak ecsetet, s megszépítették, festményszerűvé varázsolták a falat. Az akciót három hónapos pedagógiai munka előzte meg, több mint ötven önkéntes közreműködésével. A 160 négyzetméternyi felület vidám és ötletes térszínesítésének témája vidék és város kapcsolata.

A nemzeti vasúttársaság társadalmi felelősségvállalási programja keretében indított együttműködést a Színes Város Mozgalom városszépítő szervezettel. A mozgalom, illetve az Örökség és Társadalom Alapítvány Pillangóhatás Pedagógiai Programja keretében a munkában diákok vesznek részt, akik alkotó tevékenységükkel hozzájárulnak a városi épített környezet vizuális minőségéhez.

A diákok a munkájukról folyamatosan készítettek fotókat, amik megnézhetők ide kattintva.

Kapcsolódó hírek