Vasárnap hajnalban szünetel az e-matrica és az e-útdíj értékesítése

MTI/iho   ·   2018.04.12. 14:30

Szünetel az úthasználati jogosultságok, az e-matrica és a három és fél tonna össztömeg feletti teherjárművekre érvényes e-útdíj értékesítése április 15-én hajnalban közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. csütörtökön az MTI-vel. A HU-GO esetében szünetel az egyenlegek feltöltése is, továbbá a NÚSZ M3-as autópálya Szilas pihenőben található ügyfélszolgálati irodájában is szünetel majd az ügyintézés.

Az üzemszünet végét követő hatvan percen belül a NÚSZ nem szab ki pótdíjat az e-matrica rendszerben érvényes jogosultság nélkül közlekedő járművekre, a hatvan perces türelmi idő azonban nem vonatkozik a HU-GO rendszerben közlekedő három és fél tonna feletti teherjárművekre. Továbbra is alapszabály, hogy a díjköteles útszakaszokra csak érvényes úthasználati jogosultság birtokában lehet felhajtani. Ebből következően ezeket érdemes még a karbantartás kezdete előtt elővételben megvásárolni. A tájékoztatás szerint a karbantartás a három és fél tonna feletti teherjárművek útdíj-bevallását automatikusan lehetővé tevő fedélzeti eszközt (OBU) használó ügyfeleket nem érinti, amennyiben gondoskodtak arról, hogy abban az időszakban tervezett úthasználatokhoz elegendő fedezetük legyen. Ha egyenlegük várhatóan ehhez mégsem biztosítana kellő fedezetet, javasolják, hogy a karbantartást megelőzően időben gondoskodjanak az egyenleg feltöltéséről vagy viszonylati jegy vásárlásával tegyenek eleget útdíjfizetési kötelezettségüknek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek