Vasúti vihar a Viharsarokban

iho/vasút   ·   2012.03.12. 08:20

A Viharsarok vasútja internetes portál részletes ismertetést készített a Békés megyét érintő tervezett vonatritkításokról. A táblázatok mellett a szerzők érdekes megjegyzéseket is fűztek a várható helyzetről, a változások következményeiről. Lehet, hogy itt is rossz vonatokat húztak ki a menetrendből?

Békés megyében 25 vonatot teljesen, húszat részlegesen törölnek, további nyolc közlekedési rendje változik április 15-től.

Kivették a menetrendből például a 733-es Lőkösháza (13:50)–Budapest (16:50) gyorsvonatot is. Ez egy megszokott délutáni iskolajárat, amelyet sok diák használ hazautazásra hétköznapokon. Pénteken a vonat szinte teljesen tele van a kollégistákkal.

A késő délután Budapestről a Viharsarokba utazók a 18:10-es törlése miatt kerülnek rosszabb helyzetbe, így a megmaradó járatok valószínűleg zsúfolásig megtelnek.

A 120-as vonalon a kerékpár-szállítási helyzet is aggasztó, mivel most a gyorsvonat megszüntetések miatt voltaképp többnyire csak feláras intercity vonatok maradnak, ezeken viszont tilos a kerékpárszállítás. Tehát ha valaki a biciklijével együtt szeretne utazni, az jól előre tervezze meg az utat, mert egy esetleges vonatlekésést követően több órát kell várnia a következőre.

Mezőhegyes és Újszeged között mindössze két vonatpár marad a kilencből, 5:35-ös és 13:35-ös mezőhegyesi, valamint 7:47-es és 15:47-es újszegedi indulással.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.