VDSzSz: augusztus végéig kifizetik a 2013 óta elmaradt túlórapótlékot

iho/vasút   ·   2016.08.12. 14:20
400px_vdszsz

A VDSzSz Szolidaritás 2016. február 25-én jogerősen pert nyert a Szegedi Törvényszéken, majd a szakszervezettel folytatott egy hónapos huzavona után a munkáltatók vállalták, hogy részletes elszámolás alapján három évre visszamenőlegesen kifizetik a több milliárdos nagyságrendű elmaradt túlórapótlékot a több mint tízezer érintett vasutas számára – jelenti a VDSzSz.

A szakszervezet  Dávid Ilonával, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójával folytatott augusztus 11-i megbeszélése alkalmával azt a tájékoztatást kapta, hogy elhárultak a rendszerbeli akadályok, és még 2016. augusztus folyamán minden érintett munkavállaló megkapja a 2013 április 1. és 2015. december 31. közti időszakra vonatkozó újraszámfejtési értesítőjét, az idei évre vonatkozó pedig az augusztusi bérjegyzékkel együtt érkezik. A 2013. április 1. és 2015. december 31. közötti időszakra járó elmaradt túlórapótlékot a munkáltatók 2016. augusztus 31-éig egy összegben, külön jegyzéken kifizetik a késedelmi kamatokkal együtt. A 2016. január 1. és március 31. közti időszak elmaradt túlórapótlékát a 2016. augusztusi munkabérrel együtt fizetik ki a munkáltatók.

Az újraszámfejtési értesítőben foglalt értékek helyes voltát minden dolgozó ellenőrizheti. A VDSzSz reméli, az újraszámfejtéssel az elég hosszú ideje tartó küzdelem megnyugtatóan zárul. A szakszervezet készséggel áll azon dolgozók rendelkezésre is, akiknél esetlegesen gond merül fel az újraszámfejtéssel kapcsolatban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek