Vectronokat vesz a GYSEV

iho   ·   2017.03.14. 13:45
00kicsi

A GYSEV Zrt. mozdonyvásárlásra kiírt tenderét a Siemens nyerte – adták hírül a vasúttársaság sajtótájékoztatóján. Az Európai Beruházási Bank negyvenmillió eurós hiteléből kilenc Vectron érkezhet a Dunántúlra, amelyek közül a legelső már idén nyáron forgalomba állhat.

A GYSEV Vectron látványterve (forrás: GYSEV Zrt.)

Az alapmegrendelés két Diesel Power Module, azaz két, kisegítő dízelmotorral is felszerelt, kétáramnemű Vectron AC, és három, háromáramnemű Vectron MS mozdonyról szól, további négy, kétáramnemű gépet opcionálisan hívhat le a GYSEV. Őszre várhatóan mind az öt gép dolgozni fog, az opció lehívásáról egyelőre nincs hír.

A szerződés aláírása után: balról Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója, dr. Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, dr. Ludvig László, a Siemens Zrt. divízióigazgatója és Arnulf Wolfram, a Siemens AG Austria divízióigazgatója

Az új mozdonyokat a társaság főleg a nemzetközi teherforgalomban kívánja alkalmazni, emellett a Budapestről Sopronba, illetve Szombathelyre közlekedő intercityk élén is találkozhatunk velük.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek