Vége a nyárnak

iho   ·   2013.08.25. 09:00
IMG_6270_balaton_110826__400

Augusztus 26-ától visszaáll a vonatok közlekedésében a nyári menetrendet megelőző, megszokott közlekedési rend. Hétfőtől az utazási igényekhez igazodva kevesebb szerelvényt indít a vasúttársaság a Balatonhoz, de a kerékpárszállító kocsik benne maradnak a vonatokban: a tapasztalatok alapján ugyanis ősszel is kedvelt kerékpáros célpont a tó.

(képek: Vörös Attila)

Szintén hétfőtől lép életbe az éves menetrend 3-as számú módosítása, amely lehetőséget ad a vasúttársaságnak, hogy átvezesse a menetrendjébe az aktuális változásokat. Ebben elsődleges szempont volt a hivatás- és diákforgalom még megfelelőbb kiszolgálása, továbbá az év közben felmerült utasforgalmi igények kielégítése - derül ki a Start sajtóközleményéből. A módosítások újabb eljutási lehetőségeket, menetidő-csökkenést, több vonatmegállítási helyet, és – a jobban illeszkedő csatlakozások érdekében – korábbi vagy későbbi indulási időket jelentenek. Menetrendi változások több vonalon is életbe lépnek, utazás előtt érdemes tájékozódni.

Ezt megtehetik a www.mav-start.hu oldalon, illetve a helyi tarifával hívható Mávdirekt vonalon, a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon.

Hétfőtől nincs több Tekergő, de a bicikliszállítók maradnak. A Csörgők sem járnak a Déliig, Fehérváron gépcsere lesz az észak-balatoni vonatoknál. A kép Székesfehérvárnál készült a 62-es út felüljárójáról

Kapcsolódó hírek