Végre bevetették a hatvani Púpost

Vörös Attila   ·   2016.05.03. 16:15
80--

Hatvanhoz a 201-es Púpos Szombathelyre költöztetése óta már csak két M40-es gép tartozik, közülük az egyik Ferencvárosban tölti – jó esetben – semmittevéssel a napjait a segélyvonat élén. Most a 235-ös a darutartalék, a tavaly nyáron Dombóváron felújított 224-es pedig Hatvanban várja a bevetést (a felújítási munkákról itt írtunk bővebben). Idén talán még egyszer sem használtak M40-es gépet Hatvan környékén, mindent elvisznek a remot Dácsiák vagy a Szergejek.

Jászfényszaruhoz közeledik a 224-es Púpos. A képre kattintva galéria nyílik! (fotó: Vörös Attila)

Pénteken végre találtak munkát a 224-esnek: tíz, zúzott kővel rakott pőrekocsit kellett elvinnie Pusztamonostorra és a kirakodásnál segédkeznie. A munka végén pedig a pőrevonatot visszavinnie Hatvan-rendezőbe.

Koradélután azonban a Hatvanból Szolnokra közlekedő 5744-es személyvonat a 248-as Szilivel fekve maradt Jászfényszaru előtt. Az esethez a Púpos volt a legközelebb, csak néhány kilométerre ácsorgott Pusztamonostoron. El is küldték a 224-est a személyvonatért, amit aztán egészen Szolnokig továbbított! A gép Szolnokról később gépmenetben tért vissza Pusztamonostorra a pőrekocsikért, és vitte vissza azokat Hatvanba.

Segélyezés Jászberény határában (Csikós Csaba felvétele)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek