Végre megjavítják a bicikliutat a Könyvesen

Vörös Attila   ·   2016.10.19. 11:15
02__PA180902__161018

A járókelő.hu oldalon évek óta folyamatosan jelentik az arra közlekedők, hogy a Könyves Kálmán körút Ferencváros vasútállomás környéki bicikliútját teljesen tönkrevágták az ottani irodaházba érkező szállítók. Bár van számukra rendes parkolóhely is, egyszerűbb tökéletesen szabálytalanul felhajtaniuk a bicikliútra, és onnan kiosztani az aznapi ebédet, a postát és a mindenféle egyéb csomagokat. Én magam már több mint tíz éve használom ezt az útvonalat, és már az első alkalmakkor sem volt az igazi a bicikliút minősége, de az elmúlt években tényleg használhatatlanná amortizálták a szabálytalan (teher)autósok.

Már csak egy pár méter van meg a régi útból. Igazán magyaros lenne, ha így is maradna (képek: Vörös Attila)

A bringások évek óta kérik az aktuális közlekedésszervezőt (jelenleg a BKK Közutat), hogy egyrészt rekesszék ki innen az autóforgalmat, másrészt javítsák meg az utat. Sokan a Könyves másik oldalán levő járdára szoktak át, és bár ez szabálytalan, szerencsére a minimális gyalogosforgalom miatt ritkán okoznak konfliktust az erre tekerők.

Ezen a szűk helyen osztozkodnak most a gyalogosok, a biciklisek és akik csak kijöttek dohányozni. Hasznos lett volna, ha a felújítás idejére átterelik a kerékpárforgalmat a Könyves Kálmán körút túloldalára

Októberben végre valami történt, elkezdték felbontani a bicikliutat. Jelenleg az egész szakasz fel van túrva a Remiz utcától a Lenkei János utcáig, csak egy keskeny járdarészt lehet most itt használni. A munkálatokat egy hete kezdték, de az esős időben nem nagyon láttuk a munkagépeket szorgoskodni. A bicikliút biztos pompás lesz, de mit sem ér, ha az autóbehajtást meggátló karókat nem telepítik...

Az irodaház előtti problémás szakasz

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek