Végre rendes mozdony az Avalán!

Vörös Attila   ·   2019.01.29. 19:51
02avala

Kedd délután Tabdinál fekve maradt az Aval Eurocity vonógépe, a 314-es Szili. A Belgrádból Budapesten át Bécsbe közlekedő járat olyan szerencsétlen helyen vesztegelt, hogy nemcsak az egyvágányú 150-es vonalat, de információink szerint egy útátjárót is elzárt. A MÁV-Start irányítói ezúttal példásan reagáltak: a leghamarabb elérhető segélygépet szervezték a vonatra. Ez pedig a CER 187 521-es pályaszámú Traxx 3-as mozdonya volt. A CER végül egészen a Keleti pályaudvarig húzta az Avalát, ahova csaknem száz perces késéssel érkezett meg.

A Keleti pályaudvar 4. vágányán a Traxx 3, a dög Szili és az Avala (fotók: Vörös Attila)

A CER vasúttársaságnak nem ez volt az első startos mentése, érkezett már meg a segédletükkel fekve maradt személyvonat korábban a Nyugati és a Keleti pályaudvarra is, de volt már rájuk szükség Cegléd környékén is. Bár a CER-nek nincsen személyszállításra vonatkozó engedélye, ilyen esetekben nincs is szükség erre, hiszen a menetvonal tulajdonosának kell, hogy az meglegyen. A MÁV-Startnak pedig természetesen ez megvolt most és a korábbi esetekben is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek