Vegyél egy darabka yachtot...

iho   ·   2017.03.07. 16:08
cim

Navigare necesse est... Csak kicsit drága. Sokan vannak, akik a vizek, tengerek szerelmesei, és szívesen birtokolnának nagy értékű vitorlást, motoros hajót, yachtot, ám ennek korlátot szab anyagi lehetőségük, nincs elegendő idejük egyedül kihasználni, karbantartani egy saját hajót.  Az is megeshet, hogy ott, akkor és olyan hajót bérelni sem tudnak, amilyet szeretnének.

Ezekben a helyzetekben megoldást kínál egy olyan tulajdonlási forma, ami Magyarországon még kevéssé elterjedt, külföldön viszont nagyon népszerű. Ez a tulajdonrész birtoklás, azaz a yachtsharing. A hajótulajdonosi jóleső érzés mellett e formának anyagi előnyei is jelentősek.

A hajó több természetes, vagy jogi személy közös tulajdonában van, ami minden tulajdonosnak egyenlő, vagy eltérő tulajdoni hányad esetén arányos jogokat biztosít. Nyilvánvaló előnye lehet, hogy ugyanannyi pénzért nagyobb vagy újabb hajó birtokosa lehet.

A tulajdonosok között megoszlanak a gondok, a kiadások, az ügyintézés és egyéb szolgáltatások, például a kikötőhelyek, kikötők egyre növekvő költségei. Nem elhanyagolható, hogy a költségmegoszlással jobb felszerelések beszerzése is lehetővé válik, ezzel a hajózás komfortosabbá, biztonságosabbá tehető. Ha szükségessé válik, a tulajdonrész gyorsan és árában értékesíthető.

A üzemeltető gazdasági társaság weboldalt működtet, amelynek révén összehozza az eladókat és a vevőket. Honlapjukon a keresek/kínálok hirdetés szolgáltatás ingyenes. Vállalják az adásvételi ügyintézést, amihez olyan biztonságos jogi támogatást nyújtanak, amiben mindenki egyenrangú félként mozoghat.  Szolgáltatásaik között szerepel tulajdonosi közösségek megalapítása és/vagy teljes körű adminisztrációja. Vallják, hogy a közös tulajdonlás sikere a kölcsönös tisztelet és a korrekt üzleti kapcsolat megléte a felek között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek