Vémax: öt

Vörös Attila   ·   2020.04.15. 18:00
88Csepel

Borzasztó állapotban van a Soroksári út és Csepel elosztó közti MÁV-vontatóvágány. A Gubacsi hidat is magába foglaló szakaszon nemrég öt kilométer per órás sebességkorlátozást vezettek be, ami elképesztő cammogást jelent, és ránézésre betarthatatlannak is tűnik. Egy hozzánk eljutott dokumentum alapján a MÁV a kezelésében álló szakaszon forgalombiztonsági felújítást tervez, több, néhány napig tartó kizárással. Bár praktikusabb és időtállóbb is lenne, ha egyben végeznék el a munkát, egy informátorunk szerint az érintett csepeli cégek közül néhányan nem járultak hozzá egy legalább egy hetes teljes kizáráshoz.

Az egyik pompás vízzsák (képek: Vörös Attila)

A csepeli vágánnyal kapcsolatos helyzet egyébként tipikusan magyarosnak mondható, hiszen évek óta napirenden van a Gubacsi híd újra cserélése, a vágányok teljes felújítása, illetve a 150a vonal budapesti szakaszának és ferencvárosi bekötésének teljes átgondolása (ehhez kapcsolódóan Soroksári út rendező-pályaudvar eltüntetése) miatt az iparvágány bekötésének változása is. Ezek a beruházások azonban nem haladnak, mintha napirenden sem lennének.

Jelentős a forgalom a vontatóvágányon, többek közt két konténerterminálhoz és a Szabadkikötőbe járnak a vonatok

A kizárás első hétvégéje május 8. reggel 6 órától 11-én hajnalig tart, a többi három hétvégét pedig ennek tapasztalatai alapján határozzák majd meg.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek