Vers a Peronon – adventi különkiadás

iho/vasút   ·   2022.11.27. 11:25

A MÁV, a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesülettel karöltve, az elmúlt években nyaranta már megszokott, peronokon hallható versek után újabb nagy fába vágja a fejszéjét. A kulturális kezdeményezésnek köszönhetően, az adventi időszakot is versek teszik még meghittebbé, hisz az utasok a magyar költők verseit, kiváló művészek előadásában élvezhetik számos vasútállomáson.

Az advent varázsos hangulata, a karácsonyi várakozás ideje régmúltra visszanyúló, gyönyörű hagyomány. A reménykedés időszaka. A november 27-étől december 24-éig tartó négy hetes ünnepsorozat kapcsán a MÁV kilenc vasútállomásán:

  • Szekszárdon,
  • Keszthelyen,
  • Balatonfüreden,
  • Balatonalmádiban,
  • Veszprémben,
  • Zalaegerszegen,
  • Sümegen,
  • Tapolcán és
  • Zircen

huszonnyolc nap alatt huszonnyolc bensőséges, elgondolkodtató, lecsendesítő költemény emeli a téli, ünnepi időszak hangulatát.

Ady Endre, Adamis Anna, Áfra János, Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Radnóti Miklós, Túrmezei Erzsébet, Sohonyai Attila, József Attila, Kemény István, Lackfi János, Szabó T. Anna, Géczi János, Dukay Nagy Ádám, Szálinger Balázs, Fenyvesi Ottó, Petőfi Sándor, Szőcs Géza, Földes Lívia, Kassák Lajos, Gyurkovics Tibor, Aranyosi Ervin, Pilinszky János, Szilágyi Domokos, Juhász Gyula és Nagy László ünnepi hangulathoz illő költeményeit ezúttal is kiváló művészek: Csuja Imre, Für Anikó, Ecsedi Erzsébet, Gáspár Sándor, Szarvas József, Áfra János, Mácsai Pál, Tóth Ildikó, Nagy Péter, Kőszegi Ákos, Holecskó Orsolya, Kálloy Molnár Péter, Mihály Adél, Mihály Péter, Korhecz Imola, Őze Áron, Likó Marcell valamint Szálinger Balázs tolmácsolják.

A narrációt immár hagyományosan Kiss Ernő színművész látja el; a kiváló hangminőségért ezúttal is Köves Marcell, a Hevesi Sándor Színház vezető hangmérnöke felel; a program grafikai munkálatait Mihály Tamásnak köszönhetjük, míg a zenei szignált tízéves Czompó Botond adja elő.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.