Vessünk egy utolsó pillantást a Deák-téri beléptetőkapukra!

BKK/iho   ·   2024.06.30. 08:15
Deák téri beléptetőkapu, bontás

Elkezdődött az M2-es metróvonal Deák Ferenc téri állomásának Sütő utcai kijáratánál található beléptetőkapuk elbontása. A budapesti elektronikus jegyrendszer megvalósítása érdekében 2017-ben létesített berendezések eltávolítása várhatóan három hetet vesz igénybe. 

Idén márciusban tíz év után pontot raktak a felek az elbukott budapesti e-jegyrendszer körüli ügy végére. A Nemzetközi Választottbíróság ítélete nyomán 5 millió 950 ezer euró összeget fizetett a BKK-nak a német Scheidt & Bachmann cég, mivel olyan szerződésszegést követett el, amely miatt a BKK jogszerűen mondta fel a 2014-ben aláírt vállalkozási szerződést. Az e-jegyrendszer választottbírósági perének eredményeként sikerült a BKK korábbi vezetése által kifizetett összeget részlegesen visszaszerezni, így a budapestiek veszteségét mérsékelni. Ez az összeg a fővárosi közösségi közlekedés céljaira használható fel.

 

Az ügy lezárultával elkezdődött a Deák Ferenc téri metróállomás Sütő utcai kijáratánál a 2014-ben indult elektronikus jegyrendszerhez kapcsolódó beléptetőkapuk eltávolítása. A 2017 nyarán telepített kapuk és kapcsolódó berendezések elbontása várhatóan mintegy három hétig tart, mindeközben a gyalogosok folyamatosan használhatják a Sütő utcai kijáratot; a bontás nagy részét a metró éjszakai üzemszünete során végzik. A leszerelt kapuk másra nem használhatók, ezért a társaság a vonatkozó szabályok figyelembevétele mellett hulladékként kezeli a ki sem szolgált berendezéseket.

(fotó: Nyírő Simon)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek