Veteránok a Velodrom Millenárison

MTI   ·   2012.09.13. 08:35

Ismét dübörögnek a veterán autók és motorok szeptember 15-én az öreg bringapályán a Velodrom Millenárison, ahol a legendás Salmson, Bugatti és Austin versenyautókkal is találkozhatnak a helyszínre látogatók – olvasható a szervezők közleményében.

A háborút megelőző időszak gyöngyszemei is felbukkannak, úgy mint az NSU, a Moto Guzzi, a Matchless, a Puch és a BMW motorkerékpárok, majd az azt követő újjáépítés járművei is bemutatkoznak.

A magyar szocreál múltból az akkoriban sokaknak elérhetetlen, de legalább hazai gyártású Csepel, Pannonia, Danuvia motorok, vagy az árnyékukban kifejlesztett Panni robogók nevezései is szép számmal érkeztek a szervezőkhöz. A legvidámabb barakk fellendülésekor megjelent Skodák, Wartburgok, Zsigulik krómtól csillogó példányai képviselik az akkoriban épülő autópályák első kilométereinek időszakát.

A nagyvilág irigyelt klasszikusai között Chevrolet, Cadillac, Citroën, az 50. születésnapját ünneplő MG B, Austin Healey, Fiat, Mercedes, Mini, NSU, Opel, Ford, Volkswagen autókat lehet megcsodálni, míg a motorok kedvelőinek Horex, Gilera, Triumph, Vespa, Lambretta, Zündapp, Jawa, MZ szépen restaurált vagy éppen patinásan öregedett kétkerekűi idézik fel a múltat.

A Velodrom Millenáris nemcsak a helyszín és a több mint 200 oldtimer miatt egyedülálló: a járművek vezetői, de a nézők zöme is korhű, stílusos ruhákban érkezik. Az autentikus zenéről, hangképekről a terényi Orsósmagnó Múzeum gondoskodik majd a helyszínen.

Kapcsolódó hírek