Viharos nappal viharos éjszaka után

iho/vasút   ·   2011.07.20. 10:33

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a Közép-Magyarországi régióban előfordulhat heves zivatar, amelyekhez kapcsolódóan rövid idő alatt akár 50 mm csapadék is hullhat. Békés megyében is jellemző lehet a heves zivatartevékenység, nagysebességű, 90 km/h-t elérő erejű széllökésekkel. Jégesőre Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves és Pest megyékben van leginkább esély.
A MÁV-START vonatai több vonalon is leálltak. A leghosszabb pótlást a 150-es vonal szenvedi, hiszen Kiskőrösön leszakadt a felsővezeték, Csengőd és Soltvadkert között fa dőlt a pályára.  a vonatokat Csengőd és Kiskunhalas között busszal pótolják. A pótlás hossza ( 37 km) miatt 50-100 perces késéseket valószínűsít a vasúttársaság. Szeged felé is fennakadásokkal kell számolni: előbb Kecskemét és Városföld között, majd Cegléd állomáson dőlt fa a felsővezetékre.
A 40-es vonalon (Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs) Dombóvár és Godisa között fa dőlt a felsővezetékre, míg Kurd környékén vízátfolyások lassítják a vonatokat.

A 86-os vonalon a pályát torlaszolja el egy kidőlt fa, így Vámosgyörk–Jászapáti között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

Kapcsolódó hírek