Világbajnok fogás, avagy az abszolút szabálysértő

iho/közút   ·   2012.10.08. 13:23
Papírok nélkül, lejárt műszakival, ittasan vezetett és a biztonsági övét sem használta az a férfi, akit október 7-én délután igazoltattak a dorogi járőrök Tokodaltáró belterületén, de ez még nem minden – adja hírül a kemma.hu.

A rendőrök először jogosítványát és a Skoda Favorit forgalmi engedélyét kérték a jármű vezetőjétől. Előbbivel nem rendelkezett, a kocsi műszaki engedélye pedig 2011. július 16-án lejárt. Az autót egyébként az idén július 22-én vásárolta a férfi, de átírásáról nem gondoskodott az okmányirodában és a kötelező felelősségbiztosítást sem kötötte meg.

Ezt követően a rendőrök a biztonsági öv használatának elmulasztását kérték számon a gépjármű vezetőjén, majd ellenőrizték, fogyasztott-e alkoholt, mielőtt autóba ült volna. Utóbbi szintén bizonyosságot nyert, a szonda ittasságot mutatott, ezért a férfit további intézkedés céljából előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra.

A férfival szemben a fenti szabálysértések elkövetése miatt szabálysértési és közigazgatási eljárást kezdeményeztek a járőrök, az ittas járművezetés miatt viszont büntetőeljárás indult vele szemben.

Kapcsolódó hírek