Villamos és busz ütközött Debrecenben

iho/vasút   ·   2018.06.06. 18:12
400px_debrecen_vill_vs_busz

Az 509-es pályaszámú Ganz KCSV6-os villamos a Kossuth tér felől a vasútállomás irányába tartott, amikor a Piac utca és a Kossuth utca kereszteződésében összeütközött a DKV menetrend szerint közlekedő autóbuszával. A Dehir.hu arról ír, hogy a Rendőrség információi szerint a balesetben tizenketten sérültek meg: tízen könnyen, ketten súlyosan. Az érintett kereszteződésben hatalmas a torlódás, mivel egyrészt a kisiklott villamos a kereszteződést teljesen elzárja, másrészt a helyszínelés idejére teljes útzár van érvényben.

Villamos és autóbusz ütközött Debrecenben a Piac utca és a Kossuth utca kereszteződésében. A balesetben tizenketten megsérültek (fotók: MTI/Czeglédi Zsolt)

Az 1-es és 2-es villamosok vonalát a baleset annyiban érinti, hogy a járatok a Szent Anna utca és a Kossuth tér között nem közlekedhetnek: az 1-es és a 2-es közös szakaszán a Nagyállomás és a Szent Anna utcai megálló között haladhat a forgalom, a Kossuth tértől pedig az adott vonal szerint közlekedik tovább mind az 1-es, mind a 2-es villamos. Késésekre azonban számítani lehet.

A buszt a bal hátsó kereke előtt találta telibe a villamos

Korábban írtuk:

Villamossal ütközött össze egy autóbusz Debrecenben, a Kossuth utca, a Piac utca és a Széchenyi utca találkozásánál. Az ütközés következtében a villamos kisiklott, többen megsérültek. A mentők megkezdték a sérültek ellátását. A debreceni hivatásos tűzoltók dolgoznak a baleset helyszínén, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett – jelenti honlapján a Katasztrófavédelem.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.