Villamosít a császárváros

iho/zöldút   ·   2016.04.06. 11:15
00kicsi

Mintegy ezer töltőállomás kiépítését tervezi az osztrák főváros, az elektromos autók számának ugrásszerű növekedésével kalkulálva. A jövőben akárt lámpaoszlopokról és közlekedési lámpákról is lehet majd tölteni az e-autókat, és nyilvánosan hozzáférhetővé tennék a magánterületeken levő töltőket is.

A bécsi Városháza két e-autója (fotó: Christian Houdek/PID)

Az új töltőállomások a már meglevő elektromos hálózatra épülnének, a közlekedési lámpák és a közvilágítás működését szolgáló kapcsolószekrény-hálózatot kihasználva, a legközelebbi parkolóhelyen kiépített töltőállomáshoz lehet beállni „tankolni”. A hálózatot IEC Typ 2-es univerzális töltőállomásokból hoznák létre, amelyek a Tesla kivételével bármelyik elektromos autó csatlakozásával kompatibilisek. A hálózatot egy mobiltelefonos alkalmazás egészítené ki, amely a töltőállomásokról szóló információk szolgáltatásán kívül a számla kiegyenlítésére is alkalmas.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek