Visszatért Budapestre a Wizz Air Pozsonyban leszállt járata

MTI   ·   2012.02.05. 13:02

Visszatért Budapestre a Wizz Air szombaton Pozsonyban leszállt, Bergamo–Budapest útvonalon közlekedő repülőgépe, miután a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a leszállási feltételek megfeleltek a szabályoknak – közölte Varró Balázs, a Wizz Air Hungary Kft. kommunikációs vezetője vasárnap.

A Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója, Hardy Mihály szombaton azt mondta: a Wizz Air Olaszországból, Bergamóból érkező járatának kapitánya nem vállalta a leszállást a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, és Pozsonyban akarta letenni a gépet, mert a budapesti repülőtér futópályáján a fékhatás éppen a megfelelő határán volt.

A Wizz Air azt közölte: február 4-én „a Bergamo–Budapest útvonalon közlekedő Wizz Air-járat kitérő repülőtéren, Pozsonyban szállt le, miután a budapesti légiirányítástól kapott információ alapján a futópálya nem volt megfelelő állapotban a leszálláshoz. A döntést ilyen esetben mindig a gépet irányító kapitány hozza meg. A W6 2283-as járat kapitánya úgy döntött, hogy nem kísérli meg a leszállást Budapesten.”

Hardy Mihály vasárnap arról tájékoztatott, hogy a lezárt egyes futópályát is megnyitották, mindkét pálya üzemel, és nincs fennakadás a légiforgalomban.

Kapcsolódó hírek