Viszik a betonaljakat

iho   ·   2013.10.31. 18:50
IMG_4759iho__400

Az Érd alsói vonal átadásával felszabadult a Tárnok és Érd elágazás közti egyvágányos szakasz. Ennek felújításához ősszel hozzá is kezdtek. A kibontott betonaljak kevésbé forgalmas pályákba még bőven beépíthetők, ezért a régi betonaljak nem hulladékként végzik, hanem a Dombóvár-Gyékényes vonal közelgő felújításához Csoma-Szabadi állomásra szállítják.

Bíró Tamás felvételén Tárnokról indul betonaljas rakományával a Kárpát Vasút Szergeje

Kapcsolódó hírek

Blog Utasellátó

Ezért válaszd a hajókirándulást nyaralásként

iho   ·   2022.06.29. 11:50

A csónakázás és hajókirándulás egyre kedveltebb nyaralási forma, már csak azért is, mert ha csak egy napig is tart, akkor is teljesen kiszakadunk a hétköznapi mókuskerékből. Sokunk természetes élőhelynek tartjuk a vizet, így a közelében lenni megnyugtat, feltölt és valódi pihenésként éljük meg. Ehhez viszont először az is szükséges, hogy kitaláljuk, pontosan milyen hajóval szeretnénk menni nyaralni, mennyi időre, és hogy fel tudjunk készülni minden eshetőségre!

Blog Utasellátó

Milyen kerti szivattyút vegyek az öntözéshez?

iho   ·   2022.06.29. 10:00

A nyárral együtt a kerti öntözés ideje is elkezdődik, hiszen a fokozott napsütés miatt bizony az udvaron levő növények vízigényét mindenképpen ki kell elégíteni. Ez ugyanúgy igaz abban az esetben ha főként pázsit ékesíti a területet de akkor is, ha veteményes, gyümölcsös is helyet kapott itt. Nem mindegy azonban, hogy milyen szivattyút választunk e feladat elvégzéséhez.