Volvo-buszok: első menetben nem lesz magyar beszállító

iho   ·   2013.09.26. 09:43

Nem lesz magyar alkatrész abban a 61 csuklós Volvóban, amiket a Rába szállít a Volánbusz megrendelésére – értesült a Magyar Nemzet.

Torma János, a Rába Jármű Kft. vezetője elmondta: a cég már keresi azokat a magyar kisvállalkozásokat, amelyek később részt vehetnek a Volvo beszállítói programjában. A magyar alkatrészek mellőzésének oka a lap szerint a megrendelés teljesítéséig hátralévő idő rövidsége.

Torma János, a Rába Jármű Kft. ügyvezető igazgatója szerint a 61 busz szállításánál sokkal fontosabb, hogy érvénybe lépett a magyar–svéd ellentételezési megállapodás.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.