Vonat a Galgamácsa–Vácrátóton!

Vörös Attila   ·   2014.06.04. 12:15
400__IMG_2894__140603_Vachartyan__V46053_V431189

Azaz: különvonat közlekedett kedden Egerből Veresegyházra. Az ötkocsis vonaton egy csomó kisgyereket láttunk, talán a helyi medvéket jöttek megnézni Egerből... Szerelvényüket Egertől (Galgamácsán át!) Vácrátótig a 189-es Szili húzta, Vácrátóttól pedig a 053-as Szöcske.

Veresegyházon parkol a különvonat, míg a kicsik kirándulnak<br>(képek: Vörös Attila)

A Galgamácsa–Vácrátót (77-es) vasútvonalon 2009 óta nincs személyforgalom, sőt gyakorlatilag egyáltalán semmilyen forgalom nincs a pályafenntartó meneteket leszámítva. Nagyon ritkán jön erre egy-egy tehervonat, és ha a 80-as vonalon Aszód és Budapest közt van valami nagyobb fennforgás, akkor részben erre szoktak kerülni az intercity- és a tehervonatok. Legutóbb a Máriabesnyői siklás miatt volt terelés még 2012 májusában.

Váchartyán és Vácrátót közt az Egerbe hazatérő szerelvény

A különvonat nemcsak a 77-es vonalra hozott egy kis életet, a kizárólag motorvonatok koptatta Vác–Vácrátót–Rákospalota-Újpest vasút is végre újra mozdonyos vonatot látott. Itt ráadásul már Szöcske dolgozott, az új mozdony a vácrátóti körüljárás helyett ugrott rá a kirándulók szerelvényére.

Kisnémedi megállóhely közelében halad már Szilivel a vonat Galgamácsa-Aszód felé

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek