Vonat járt a 77-es vonalon!

Vörös Attila   ·   2016.06.03. 13:45
a80__P6020636

Emlékszem, amikor mi vonatoztunk haza (Szekszárdra) Szilvásváradról anno jó 15-20 éve, egyik tanárom sem szólt, hogy jé milyen érdekes, hogy Sárbogárd helyett Dunaújváros–Mezőfalva felé megyünk. Egy kis kerülő, de milyen szép vonal, ahol amúgy csak véletlenül jár átmenő utas – akkoriban a Baja–Budapest gyorsvonatok felfűzték Dunaújvárost is.

Váckisújfalu és Váchartyán között halad a különvonat a 77-es vonalon (Vörös Attila képei)

A csütörtökön osztálykiránduló egri gyerekek viszont a legrövidebb útvonal miatt keveredtek olyan vonalra, ahol szinte nem jár semmi vonat. Ötkocsis szerelvényük Aszódnál északnak fordult, hogy Galgamácsánál a vácrátóti átkötést használva térjen fel a 70-es vonalra. A Galgamácsa–Vácrátót (77-es) vasútvonalon 2009 óta nincs személyforgalom, sőt gyakorlatilag egyáltalán semmilyen forgalom nincs a pályafenntartó meneteket leszámítva. Nagyon ritkán jön erre egy-egy tehervonat, és ha a 80-as vonalon Aszód és Budapest közt van valami nagyobb fennforgás, akkor részben erre szoktak kerülni az intercity- és a tehervonatok. És néha egy-egy különvonat koptatja még a síneket.

Galgamácsához közelít a hazafelé tartó különvonat

Csütörtök reggel a 350-es Szili indult el Egerből öt fülkés kocsival és rengeteg gyerekkel a fedélzeten. Hamar, alig több mint két óra alatt meg is érkezett Szobra. A programok után a gyerekek késő délután indultak vissza Egerbe.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek