Vonaton kívül, százhatvannal

iho/vasút   ·   2019.01.27. 11:15
ic-deutsche_mozdony_db_kislid

A német rendőrség adatai szerint egy utas akciófilmbe illő jelenetet rendezett Duisburg és Essen között, egy EC fedélzetén. Vagyis inkább fedélzetén kívül. Az akciófilm a rosszabbak közül való volt.

Az események alanyának és egyben kiváltójának életben maradása csak védőangyalának és néhány utastárs éles hallásának volt köszönhető. A dohányzást nem megvető, fiatalabb utas Hamburgba utazott az EC-n. A duisburgi főpályaudvaron a vonat menetrend szerint két percet áll, utasunk ezt az időt gyors cigarettaszünetként értelmezte, leszállt, és a peronon rágyújtott. Ez egyébként 2007 óta tilos a Deutsche Bahn kezelésben lévő utasforgalmi területeken.

A füstfelhőbe burkolózott férfi nem vette észre az indításjelzést, csak azt, hogy a vonat ajtói becsukódtak. Gyorsan döntött hát, és bemászott két kocsi közé, az ütközőre, majd ott megkapaszkodott. A vonat annak rendje és módja szerint kigyorsított az állomásról, sem az állomási, sem a vonatszemélyzet nem vette észre, mi történt.

A kezdeti értesülések megoszlottak arról, hogy a vonat kétszázas, vagy csak százhatvanas tempóval rohant-e a következő állomás, Essen felé, utólag a százhatvan látszik hitelesnek. A kocsik jó hangszigetelésének hála, sokáig senki nem hallotta a segélykiáltásokat, amikor ez végre megtörtént, az éles fülű utasok vészféket húztak és a vonat a nyílt pályán megállt. Az útja egy részét a vonaton kívül megtevő utas mintegy hat-nyolc perces halálfélelem után itt beszállhatott a vonatba, de csak röviden, mert az esseni pályaudvaron már a rendőrség várta.

Az alkoholteszt 1,9 ezrelékes véralkoholszintet mutatott, a rendőrség közérdekű üzem megzavarása címén kezdeményezett a könnyelmű férfi ellen eljárást.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek