Vontatógép balesete az őcsényi versenyen

MTI   ·   2014.07.13. 21:00

Kényszerleszállás közben súlyosan megsérült egy pilóta vasárnap délután a Tolna megyei Őcsény közelében, a magyar vitorlázórepülő nemzeti bajnokságon.

A férfi Cessna típusú motoros repülőgéppel műszaki probléma miatt hajtott végre kényszerleszállást a település határában, egy búzatáblában. A pilóta a földet érés közben sérült meg, a repülőgépből a tűzoltók szabadították ki. Mentőhelikopter szállította a pécsi kórházba.

Kovács Mihály, a bajnokságot rendező Őcsényi Repülőklub SE elnöke elmondta: a pilóta a vitorlázó repülőket vontató egyik motoros gépet vezette. A baleset körülményeit a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja majd.

Őcsényben szombattól tíz napon át rendezik meg az 59. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokságot, amelyen nyolc ország több mint hetven versenyzője áll rajthoz. 2015-ben a Tolna megyei település lesz a következő vitorlázórepülő Európa-bajnokság helyszíne.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.