Waberer's: csak nőnek és nőnek

iho/közút   ·   2015.09.14. 13:45
wabtelep0

A Waberer’s International Zrt. árbevétele 2015 első hat hónapjában meghaladta a 261 millió eurót, amely nyolc százalékkal haladja meg a 2014-es év azonos időszakának teljesítményét. A kamatok, az adózás és értékcsökkenés leírása előtti eredmény 37,6 millió euró volt 2015 első felében, amely a 2014 első félévi értéket 15,3 százalékkal múlja felül. Ezt az eredményt az éleződő nemzetközi fuvarpiaci versenyben olyan újonnan bevezetett európai törvényi intézkedések ellenére sikerült elérni, amelyek bizonyos korlátozásokkal sújtják a nemzetközi árufuvarozókat. Csakhogy a Waberer’s folyamatosan szem előtt tartja a hatékonyságot és a működés optimalizálását.

Ezen a felvételen hatvanhét traktort számoltunk össze. Valóban annyi van rajta? (fotók: kormany.hu/Botár Gergely)

Tovább javult a társaság lényegében minden teljesítmény- és hatékonysági mutatója. Az európai nemzetközi árufuvarozók közül a Waberer’s rendelkezik az egyik legfiatalabb, két éves átlagéletkorú flottával, amelynek méretét idén az első hat hónapban 5,3 százalékkal növelte 2014 azonos időszakához képest. A vállalat több mint 3400 kamionszerelvénye 2015 első félévében a tavalyi év azonos időszakához képest 5,7 százalékkal több, összesen 213 millió kilométert tett meg Európa útjain.

Javult a Waberer’s nemzetközi flottájának rakottsági mutatója is: elérte a 91,5 százalékot, amely a menedzsment megítélése szerint a nemzetközi fuvarozás terén meghaladja az európai iparági átlagot. A nemzetközi fuvarozási megbízásokat teljesítő járművek az év első hat hónapjában tovább növelték havi átlagos futásteljesítményüket is. A tavalyi év azonos időszakához képest idén az első félévben 1,4 százalékkal csökkent a járművek fajlagos üzemanyag felhasználása a belföldi fuvarozás területén.

Fut a szekér, illetve a vontatmány. Ráadásul a pótkocsik rendre tele vannak. Sokkal inkább, mint a konkurencia platói

A Waberer’s 2015 első felében is folytatta európai fiókhálózatának kiépítését Európa legfontosabb ipari központjaiban. Tavasszal Milánóban megkezdte működését a Waberer’s Italia. A döntést megalapozták azok a pozitív visszajelzések, amelyek a tavaly Franciaországban és az Egyesült Királyságban alapított leányvállalatok ügyfeleitől érkeztek megbízásaik magas színvonalú helyi szintű kezelésével kapcsolatban.

A Waberer’s legfontosabb piacai 2015 első hat hónapjában változatlanul Németország, Magyarország Olaszország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Spanyolország voltak. A legnagyobb mértékben az olaszországi feladású, illetve címzésű fuvarfeladatok bevételeinek mértékében mutatkozott javulás 2015 első hat hónapjában az előző év azonos időszakához képest.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek