Waberer’s – Electrolux stratégiai megállapodás

iho/közút   ·   2012.06.26. 08:08

Három évre szóló, 75 millió euró értékű stratégiai megállapodást írt alá a Waberer’s International Zrt. és az AB Electrolux. A két cég közötti közel három évtizedes kapcsolat folytatásáról és kibővítéséről szóló okmányt ma Budapesten Wáberer György elnök-vezérigazgató és Fredrik Nergell, az AB Electrolux EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióért felelős logisztikai és alkatrész-beszerzési igazgatója látta el kézjegyével. A megállapodás értelmében az Electrolux legnagyobb közúti fuvarozó szolgáltatója továbbra is a Waberer’s, amelynek flottája teljesíti az európai megbízások jelentős részét. A Waberer’s kamionjai amellett, hogy a jászberényi és nyíregyházi Lehel Hűtőgépgyárban készült berendezéseket eljuttatják az Európai Uniós piacokra, teljesítik az Electrolux németországi, olaszországi, spanyolországi, lengyelországi, svédországi, franciaországi, finnországi és angliai érdekeltségei közötti fuvarokat is.

Fredrik Nergell az aláírás alkalmából kifejtette: az Electrolux megtette a Waberer’s-szel fennálló hosszú távú együttműködés következő lépését. A Waberer’s elkötelezte magát logisztikai megoldásaink további javítása, valamint a következő évek teljesítményének aktív fokozása mellett. Nagyra értékeljük azt a magas szolgáltatás szintet, amit a Waberer’s szakértelme biztosít számunkra. Meggyőződésünk, hogy a megerősített partnerkapcsolat a jövőben is mindkét cég számára további hozzáadott értékeket fog teremteni. Mindez pedig ellentétes az iparágban a díjakról való évenkénti alkudozás gyakorlatával, aminek eredményeként valaki mindig veszít.

Wáberer György elnök-vezérigazgató a megállapodást méltatva rámutatott, hogy az immár harmadik hosszú távú együttműködés a törékeny európai gazdasági környezetben két töretlenül fejlődő, erős piaci alapokon nyugvó stabil vállalat között jöhetett létre. A két társaság szakemberei a gyorsan változó piaci viszonyokra hagyományosan együtt keresik a megoldást. „A mindkét fél számára előnyös együttműködés évtizedek szoros és eredményes munkakapcsolatára és a kölcsönös bizalomra épül. Ennek további növelése érdekében mi az egyedülálló fuvarozási technológiánkat, a Waberer’s Optimum Solution minden képességét az Electrolux megbízói igényeinek kifinomult teljesítésének szolgálatába állítjuk”.

Lajkó Ferenc, a Waberer’s International Zrt. fuvarozási és szállítmányozási vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy a fuvarozási ágazatban egyáltalán nem jellemző több évre szóló együttműködés aláírása. Az Electrolux egyike a Waberer’s azon partnereinek, akikkel a közös munkának hosszú hagyománya van. Évi 25000 komplett rakományt szállít Európa hat piacára és szerelvényeink nagyságrendileg 30 millió kilométert tesznek meg az Electrolux áruival. Az új alapokra helyezett hosszú távú stratégiai együttműködés pontjainak kialakítását egy közel fél éves szakmai előkészítő munka, illetve tárgyalássorozat előzte meg. Ennek eredményeként a következő három évben a korábbiaknál is szélesebb szolgáltatási palettával és még magasabb minőségben szolgáljuk ki az Electrolux megrendelői igényeit.

A megállapodás értelmében a két fél negyedévente felülvizsgálja az áruforgalmat, a teljesített fuvarmegbízások folyamatait és közösen találnak megoldást a logisztikai költségeknek a legkorszerűbb logisztikai eljárásokkal való csökkentésére.

Kapcsolódó hírek