Waberer's: kétszámjegyű növekedés az első félévben

MTI/iho   ·   2013.09.03. 15:08

Az EBITDA - a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény - még gyorsabb ütemben, 33 százalékkal emelkedett és megközelítette a 30 millió eurót. Az alkalmazotti létszám mintegy ezer fővel bővült. A létszám és a teljesítmény növekedésében szerepet játszott a tavaly év végén végrehajtott két akvizíció, amikor a Szemerey Transport Zrt. és a Transpont Hungária Kft. került be a Waberer's csoportba. Ennek ellenére az organikus fejlődésre törekszik a társaság.

A cég júniusban 600 pótkocsi szállítására írt alá szerződést a német Schmitz Cargobullal. A már korábban lekötött darabszámmal együtt a Waberer's az idén a német cég összesen 730 új járművét helyezi üzembe. A társaság kötelékében már közlekedik a jövő évtől érvényes környezetvédelmi normáknak megfelelő Euro 6-os vontató is, amelynek csekély káros anyagkibocsátása mellett üzemanyag fogyasztása is kedvező.

A Waberer's International Zrt. Európa egyik legnagyobb közúti fuvarozó társasága, Kelet-Közép-Európában piacvezető. A 3000 szerelvényből álló flottája évente több mint 250 ezer komplett rakományt, 330 millió kilométer futásteljesítmény mellett juttat el Európa országaiba. A társaság értékesítési árbevétele 2012-ben 377,5 millió euró volt.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek