Wifi a Hajdú Volán buszain is

Ács Attila   ·   2011.09.15. 13:00
hvwifi_fooldal

A néhány évvel ezelőtt még talán „úri huncutságnak” tűnő szolgáltatás egyre inkább beépül a hétköznapjainkba; nemrégen például a MÁV is wifivel látta el néhány Intercity kocsiját, bár több volánnál már évekkel ezelőtt megjelent a technika.

A buszos társaságok közül legutóbb a debreceni székhelyű Hajdú Volán állt be a sorba, ahol első körben a cég három zászlóshajóját, az MAN Lion’s Coach típusú autóbuszokat szerelték fel routerrel.

A szolgáltatás kizárólag Magyarország területén vehető igénybe, természetesen ingyenesen és jelszó nélkül. Tartalmi és adatmennyiségi korlátozás nincs, a maximális sebesség 54 Mbps.

A buszokkal elsősorban különjáratokon, valamint a hosszabb távolsági vonalakon (Eger, Miskolc, Szeged) lehet találkozni, az internetelérésre az első ajtó mellett elhelyezett wifi matrica hívja fel az utasok figyelmét.

A tapasztalatok figyelembevételével a jövőben további buszokra, esetlegesen a teljes flottára is kiterjesztik a szolgáltatást. A fejlesztés költségvonzata egyébként igen csekély; a telepítés néhány tízezer forint volt, a havidíj pedig buszonként csupán néhány ezer forint.

Egyelőre a három MAN-en (FSJ-943, KVU-559, LIW-768) érhető el a szolgáltatás

Kapcsolódó hírek