Wizz Air: nemzetközi elismerés, új útvonalak

iho   ·   2016.01.08. 13:45
cim

A Wizz Air bejelentette alacsony viteldíjú útvonalhálózatának további bővítését és három új budapesti útvonal indítását. A Budapest–Liverpool és a Budapest–Reykjavík járat márciustól, a Budapest–Ibiza járat júniustól lesz elérhető, olvasható a társaság közleményében. Ezzel a bejelentéssel a Wizz Air tovább bővíti magyarországi kínálatát a huszonharmadik ország, Izland bevonásával.

Reykjavíkot a világ egyik legbiztonságosabb, legzöldebb és legtisztább fővárosaként tartják számon, amely megannyi kulturális eseményének és látnivalójának köszönhetően nagyon népszerű idegenforgalmi célpont. Így például Reykjavík ad otthont a világ legnagyobb bálnakiállításának és a Gyöngynek – a főváros emblematikus, csillogó épületének. Ezen kívül Izland egy sor egyedi turisztikai látványosságot kínál: a különböző természeti felfedező túrák, a lékhorgászat és természetesen az északi fény.

(fotó: Hardy Mihály, BA)

Ibiza, az újabb Budapestről elérhető Wizz-útvonal, nyári járatként fog működni június 18-ától szeptember 17-éig, ami a földközi-tengeri sziget büszkeségének számító strandpartik és az elektronikus zenei fesztiválok főszezonja.

Liverpool a negyedik úti cél az Egyesült Királyságban (London Luton, Birmingham és Glasgow mellett), amely elérhetővé válik Budapestről a Wizz Air hálózatában. Liverpool nagyon népszerű idegenforgalmi célpont, köszönhetően a Beatlesnek, amely a „Pop Világvárosa” Guinness Világrekord büszke címét nyerte el a városnak.

Ami a menetrendet illeti, Ibizára szombaton, Liverpoolba szerdán és vasárnap, Reykjavíkra, a Keflavik repülőtérre pedig szerdán és vasárnap repülnek a társaság 180 személyes A320-asai vagy a 230 üléses hosszabb törzsű A321-esek.

(fotó: Wizz Air)

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója arra emlékeztetett, hogy 2004-es indulása óta a légitársaság mintegy 16 millió utas lojalitását és bizalmát nyerte el a magyar útvonalhálózaton, 2015-öt pedig 2,9 milliós rekord utasszámmal zárta a légicég. Budapestről és Debrecenből a Wizz 52 útvonalat üzemeltet 23 országba. – A legújabb útvonalaink nyaralóhelyek kiváló választékát kínálják utasainknak, egyúttal több turistát vonzanak Magyarországra, és tovább erősítik Budapest pozícióját, hogy a világ egyik legjobb városa lehessen – mondta a Wizz-vezér.

Ugyancsak friss hír a légitársaságról, hogy a Wizz egyike lett az egyik legtekintélyesebb szakmai orgánum, az Air Transport World évi díjazottjainak. Mint korábban beszámoltunk róla, az ATW decemberben nyilvánosságra hozta, hogy  a szerkesztőségi zsűri döntése alapján a fő kitüntetett, az év légitársasága az Etihad, most pedig felfedték a többi díjazott kilétét is.

Eszerint a „Value Airline” kategóriában a Wizz azzal győzött, hogy „új piacot teremtett a megengedhető áru és megbízható légi utazás számára Kelet-Európában”. Az Airlines Market Leader címet az Alaska kapta, az Eco-Airline díjat az Air New Zealand, az Eco-partnerségért járó kitüntetést a Lufthansa és a frankfurti repülőtér, az év reptere kitüntetést Hong Kong, az év technológiai vívmánya díját az Airbus A350 XWB-nek ítélte a zsűri. A díjakat februárban, a szingapúri repülőszalon keretében tartandó gálaesten adják át.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek