Zánkafürdő megállóhely gyönyörűen megújult

iho/vasút   ·   2020.12.23. 18:00
01_zankafurdo_felujitva

A MÁV kiemelt feladatként kezeli a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelését, amelynek fontos eleme az állomási környezet szépítése, kulturáltabb utasforgalmi terek kialakítása. Tavaly tavasszal együttműködési megállapodás született a MÁV és az Erzsébet Alapítvány között. Ennek is köszönhető, hogy a vasúttársaság a hosszú távra szóló fejlesztések előrehozott megvalósítását tűzte ki célul annak érdekében, hogy a balatoni Erzsébet-táborokba a nyaranta több tízezer gyermek és a táborokba őket kísérő felnőttek utazási komfortja tovább nőjön. A vonattal érkező táborozókat ezentúl megújult és modern vasúti váró fogadja majd.

Az elmúlt években a vasút lett a legfőbb közlekedési eszköze a táborozóknak. A felújításnak köszönhetően a jövőben egy teljesen új megállóhely fogadja a táborba érkezőket. A régi épület elbontását követően, annak helyén, egy 700 négyzetméteres perontető épült. A perontető alatt elkészült épületben új mosdókat, egy külön megközelíthető akadálymentes mosdót és zuhanyzót, valamint kezelői és üzemi helyiségeket is kialakítottak.

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, „célunk, hogy versenyképes, utasbarát és szerethető vasutat építsünk, és bízunk benne, hogy a táborba vonattal utazó gyerekek is megszeretik, és később felnőttként is gyakran igénybe veszik majd a vasutat. A jövő közösségi közlekedésének biztonságosabbnak, zöldebbnek és fenntarthatóbbnak kell lennie. Az Európai Unió célul tűzte ki, hogy 2050-re meg kell teremteni a karbonsemlegességet. Ehhez hozzájárul a Székesfehérvár és Balatonfüred között zajló villamosítási projekt is, melynek köszönhetően jövő nyáron már villanyvontatású vonatokkal utazhatunk a Balaton északi partjának fővárosába. Ez a Zánkafürdőre érkezők utazási komfortérzetét is jelentősen növeli.”

Zánkafürdő megállóhely átépítése a MÁV „50 megújuló állomás” programjának keretében valósult meg.

(X)

(A galériánkban látható képeket a MÁV-tól kaptuk.)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek