68. Kormányinfó: ismét a metró volt a téma

iho   ·   2016.11.03. 16:14

Lázár János kancelláriaminiszter újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: a kormányzat összesen közel kétszázmilliárd forintot szánt eddig is a felújításra, ebből 133 milliárd forrás, és 60 milliárd garanciavállalás. Eddig úgy tudták, ez a pénz elég lesz, de ha gond van a beruházással, a kormány újabb támogatásokra is hajlandó. A beruházás mindemellett a főváros feladata. Hozzátette: amennyiben a főváros balesetveszély miatt le kell, hogy állítsa a 3-as metrót, minden segítséget – többek közt autóbuszokat – is megkap ehhez.

Szintén az autóbuszokkal kapcsolatban felmerült kérdésre válaszolt Lázár János, amikor kért minden önkormányzatot, hogy közbeszerzéseik során adjanak lehetőséget a hazai gyártású járműveknek is, amennyiben a megadott paraméterek a magyar buszokat eleve kizárják, természetes, hogy nem érkezik be hozzájuk ilyen ajánlat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek