A 4iG és a T-Systems építheti ki a MÁV és a közlekedési központok e-jegy rendszerét

MTI   ·   2019.07.25. 15:00
400px_ejegy

A 4iG Nyrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. konzorciuma nyerte a KTI Közlekedéstudományi Intézet által Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer (HKIR) kivitelezésére kiírt pályázatot – tette közzé az informatikai vállalat a tőzsde honlapján csütörtökön. A rendszer bevezetésétől a fenntartók hatékonyabb és átláthatóbb üzemeltetési körülményeket várnak a közösségi személyszállítás területén.

A 4iG és a T-Systems konzorciuma építheti ki az egységes jegyértékesítési rendszert és az ahhoz szükséges központi- és háttér-infrastruktúra rendszert

A projektben összehangolják majd a helyközi közösségi járatok (MÁV, Volán) működését és jegyértékesítési rendszerét. A szolgáltatások versenyképességét valós idejű, interneten és mobiltelefonon is elérhető utastájékoztatás segíti majd. Az új rendszer az elektronikus jegyértékesítésen túl számos szolgáltatást biztosít, többek között integrált menetrendi rendszert, és elektronikus ügyfélszolgálatot. A helyközi közösségi közlekedés digitalizációja a közlekedéstudományi intézet felügyeletével és koordinációjával valósul meg.

A tájékoztatás szerint a nyertes konzorcium végzi az egységes jegyértékesítési rendszer kialakítását és ahhoz szükséges központi- és háttér-infrastruktúra rendszer beszerzését és komplex kiépítését. Emellett a társaságok feladata a fődiszpécseri és forgalomirányító rendszer, valamint az ügyfélszolgálati és utastájékoztató központ kialakítása, huszonöt érintőképernyős és vandálbiztos kültéri jegykiadó automata rendszerbe állítása.

További 5300 autóbuszt szerelnek fel jegykiadó és jegyellenőrzési funkcióval rendelkező fedélzeti számítógéppel (OBU), és a szükséges hardverek, valamint szofterlicencek beszerzése, és szofverfejlesztési szolgáltatások ellátása is a konzorcium feladata.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek