Alvállalkozók híján saját buszokkal pótol a BKV

MTI   ·   2012.04.18. 17:04

A BKV saját buszaival váltaná ki azokat a járatokat, melyek a sikertelen pályáztatás miatt május elsejével alvállalkozói szerződés nélkül maradtak. Az iho.hu pár napja már beszámolt arról, hogy a használtan vett Citarók léphetnek be a nógrádos buszok helyett.

A BKK legfrissebb közleménye szerint 25 busznak megfelelő forgalmi teljesítményt a BKV a saját buszaival teljesíti ideiglenesen. Kitérnek arra is, hogy a közelmúltban 30 használt, alacsonypadlós Mercedes Citaro és 13 alacsonypadlós Van Hool buszt szereztek be, bár ezeket nem feltétlenül az érintett észak-pesti vonalakra csoportosítják, hanem az egész hálózaton felhasználják.

Az átmeneti intézkedés addig tart, amíg az érintett vonalak kiszolgálására nem kötnek új szolgáltatói szerződést. Ez idő alatt a 23-26 éves Ikarus buszok leselejtezését késlelteti a BKK, és a régi buszokat is forgalomban tartják. A központ jelezte: várhatóan április végén aláírják a szerződést a nyertes VT-Transman céggel. A tenderen indult cégek jogorvoslattal élhetnek a döntések ellen, de ilyen kérelem egyetlen ajánlattevőtől sem érkezett. A BKK a BKV-val együtt a közlés szerint felkészült arra, hogy az esetleges jogorvoslatok elhúzása miatt késve kötik meg az új szerződéseket.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.