Átadták az új debreceni kiskörút első szakaszát

iho/közút   ·   2012.09.07. 09:00
00

A város elképzelései között már több évtizede szerepel a nyugati kiskörút megépítése, amely végleges állapotában a Mester és az Erzsébet utcákat köti majd össze. A nyugati kiskörút most átadott, első 538 méteres szakasza a Hatvan és Arany János utcák között található, amely városi főforgalmi útként 2x2 forgalmi sávval és két oldalon 1-1 tömegközlekedési sávval épült meg.

A projekt részeként a meglevő keresztező útszakaszok (Hatvan, Bajcsy-Zsilinszky, Simonffy, Széchenyi és Arany János utca) burkolatának felújítása is megtörtént – a Hatvan utca és Széchenyi utca esetében burkolatszélesítéssel együtt –, összesen 1061 méter hosszban. A kereszteződésekhez kapcsolódóan öt jelzőlámpás csomópont is kiépült.

Az új kiskörút a Hatvan utca torkolatából<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(fotók: Szöllősi Roland)

A kiskörúton térköves járdát alakítottak ki, amelynek szélessége változó: 2,5-4,5 méter. A terület rendezéséhez 157 fát kellett kivágni, helyettük több mint 300 újat telepítettek, mindemellett több ezer cserjét és évelő növényt is kiültettek. A kiskörút középső zöld sávjában egy 19 medencéből álló csobogórendszert is létesítettek a szükséges aknákkal, ivóvízvezetékkel.

Az építkezés a tervek szerint a második ütemben a Hatvan és a Mester, a harmadik ütemben pedig az Arany János és az Erzsébet utca közötti szakaszon folytatódik.

Kapcsolódó hírek