Csehországi bázisának bővítését tervezi a Bombardier

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.05.31. 18:45
flexity_kiskep

Az egyik legnevesebb vasúti járműveket gyártó vállalat, a Bombardier jelentős kapacitásbővítést tervez az észak-csehországi Česká Lípában. A tervek szerint a beruházás értéke 1 milliárd 480 millió cseh korona (17 milliárd 700 millió forint). Az összeget a már meglévő gyáregység bővítésére fordítanák, új hegesztőműhelyt is terveznek építeni, ami azt jelenti, hogy a jövőben a Bombardier kész kocsiszekrényeket szeretne gyártani Csehországban. Ezen kívül egy fényezőcsarnokot is építenének. A legtöbb pénzt azonban a gépekre és berendezésekre fordítanák. 2020-ig a beruházás 620 új munkahelyet teremtene a térségben. A Bombardier azt tervezi, hogy a Flexity 2 típusú villamosokat gyártanák Česká Lípában, amelyeket a zürichi közlekedési vállalat megrendelésére gyártanak.

(fotó: Bombardier)

Jelenleg a Bombardier észak-csehországi gyára 900 főt foglalkoztat, a 2016-os éves jelentés szerint a gyáregység 87 millió koronás (1 milliárd 40 millió forint) hasznot generált, 1 milliárd 580 millió koronás (18 milliárd 900 millió forint) bevétel mellett. A gyárban most például az ÖBB-nek szánt Talent 3-asokat és a SNCF-nek szánt Omneo emeletes szerelvényeket gyártják.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek