Dél-Afrikából érkezik a HVAC-rendszer az egyiptomi kocsikhoz

iho/vasút   ·   2019.12.12. 16:00
400px_egyiptomikocsi

Az egyiptomi nemzeti vasút ENR által 2018 szeptemberében az orosz TMH Internationaltől rendelt ezerháromszáz új gyártású személykocsi közül nyolcszázhoz szállíthat HVAC-rendszert a dél-afrikai vállalat. A több mint harmincmillió euró, vagyis körülbelül tízmilliárd forint értékű üzletnek köszönhetően az SME Exports a Dél-afrikai Köztársaság és Botswana vezető HVAC-szállítójaként minőségi termékeivel beléphet a globális ellátásilánc-piacra.

A megrendelés hatalmas mérföldkő a dél-afrikai beszállítói piac számára, mivel a globális színtéren való megjelenés jelentős növekedési és jobb szakértői lehetőségeket nyit meg. Az SME Exports nyilatkozata szerint a projekt összhangban áll az Afrikai Szabadkereskedelmi Térséggel való megállapodással.

A Transzmasholding által az egyiptomi nemzeti vasút ENR számára épített ezerháromszáz vasúti kocsi közül nyolcszázhoz szállíthat HVAC-rendszert a dél-afrikai SME Exports (kép forrása: Transzmasholding)

A cég a hűtési, fűtési és légkondicionáló rendszerek egy részét Oroszországba fogja szállítani, másik részét pedig Magyarországra, ahol várhatóan az egyiptomi kocsik felét fogják összeszerelni.

A több országra is kiterjedő projekt részeként az SME Exports is hazánkban építi majd meg a HVAC-pakkok egy részét, a járművek üzembe helyezése során pedig Egyiptomban nyújt majd segítséget.

A kocsik első, prototípus példányai jelenleg Oroszországban, a Transzmasholding tveri személykocsigyártó üzemében készülnek.

Az SME Exports termékportfóliójában szerepelnek vezetőfülkékhez és személykocsikhoz felhasználható moduláris vagy integrált kialakítású rendszerek; egyenáramú és váltakozó áramú, közvetlen vagy inverteres hajtású egységek, rendkívül poros (például bányászatnál) vagy nagyon magas, akár hatvanöt Celsius fokos környezethez; sőt, finoman megmunkált egységek is luxusszintű kocsikhoz.

Az egyiptomi kocsikon felül a közelmúltban is kötött magyarországi üzletet a Transzmasholding: a cégcsoporthoz tartozó Metrovagonmas 2015 és 2018 között korszerűsítette a budapesti M3-as metróvonal harminchét 81.714/717.2K típusú szerelvényét, melyeket szintén a Metrovagonmas gyártott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek