Elátkozott midisors: kiégett egy Karsan

iho   ·   2017.04.18. 21:57
49busz

Kedd este a Széll Kálmán tér melletti Várfok utcában kigyulladt és teljesen ki is égett az NCV-287-es rendszámú Karsan midibusz. A tűzoltók már későn érkeztek, nem tudták megmenteni a járművet.

A képre kattintva galéria nyílik Hörcher Dániel fotóiból!

A fővárosi midibusz-beszerzés nagyon nyögve nyelősen történt, ötévnyi szerencsétlenkedés után hirdettek eredményt, 2014-ben. A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásra a török Karsant és a haza Molitust hívták meg, előbbi az Atakkal, utóbbi az S91-es típussal pályázott. A törökök ajánlata jóval olcsóbb volt (57 millió forint kocsinként vs. 86 millió), és műszaklag is majdnem mindenben jobb volt, így megnyerték a tendert. A Karsan midik 2015 novemberétől álltak forgalomba, 16 kocsit szerzett be a BKK. Tudomásunk szerint a 24 darabos opció lehívásán gondolkodik a BKK/BKV, így a maradék ikarus 405-öst is le lehetne cserélni. A mostani tűzeset viszont nem az első az Atakoknál, kisebb-nagyobb izzásokról, füstölésekről kaptunk híreket az utóbbi időben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek