Elindult az első vasúti kocsi a BI-KA logisztikai központjából

iho   ·   2013.02.18. 09:00
00

Szolnok történetében a mai napig meghatározó a vasúti közlekedés szerepe. A vasúti teherszállításnak új fejezete kezdődhet el az AC-DC Logisztikai Park iparvágány-hálózatának reaktiválásával, amely jó állapota ellenére hosszú évekig kihasználatlan volt.

Legutoljára 2008-ban bonyolítottak itt le vasúti teherforgalmat, így rendkívül fontos mérföldkő Szolnok város életében, hogy 2013. február 7-én útjára bocsátották az első szerelvényt. Mindez a BI-KA Logisztika Kft., az AC-DC Logisztikai Park Zrt. és a Rail Cargo Hungaria Zrt., Magyarország vezető vasúti árufuvarozó vállalatának együttműködésével valósulhatott meg.

Indulásra készen a törökszentmiklósi Claas-gyár kombájnalkatrészei<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(forrás: BI-KA Logisztika Kft.)

Az öt vasúti kocsin a Claas Hungária Kft. törökszentmiklósi gyárában előállított mezőgazdasági vágóasztalokat szállították a cég németországi telephelyére. Az eszközöket közúton juttatták el a logisztikai parkba, ahol rövid ideig tárolták is a vasúti kocsikra való felrakodás előtt. Az így megvalósult komplex logisztikai szolgáltatáscsomag segítségével csökkenthetők a vállalatok logisztikai költségei, miközben a közút leterheltsége és a légszennyezettség is csökken.

A BI-KA Logisztika Kft., az AC-DC Logisztikai Park Zrt. és a Rail Cargo Hungaria Zrt. közötti hosszú távú együttműködéssel ismét fellendíthető a már-már elfeledett szolnoki vasúti teherfuvarozás, és ebből mind a vállalatok, mind Szolnok városa számos előnyt kovácsolhat.

Kapcsolódó hírek